overspannen of burn out...

Burn out

Niet kunnen ontspannen, put je lichamelijk uit en geeft een scala aan vage mentale en lichamelijke klachten. Op lange termijn kun je in een burn out terecht komen.

De body&mindfulness training is een groepstraining waarin er óok ruimte is voor persoonlijke aandacht. De groepjes zijn klein. Min 4-6 personen. Het zijn 8 bijeenkomsten. Hij is geschikt voor mensen met overspannenheidsklachten of burn-outklachten.
Twijfel je nog? Dat begrijp ik.
Meedoen aan een groepstraining vinden veel mensen spannend. Het is nieuw, je weet niet precies wat je te wachten staat en.. wie doen er nog meer mee. Dat is vaak het eerste gevoel wat iedereen heeft. Als je de stap eenmaal neemt zul je merken dat het alleen maar een meerwaarde heeft. Het is juist fijn om te ontdekken dat je niet de enige bent met dit soort klachten en dat je kunt leren van de andere deelnemers. Tijdens de groepstraining ga je juist goed aan de slag gaat met het leren reguleren van je stress systeem. En het is goed om te weten dat het geen groepstherapie is. Met andere woorden: je deelt wat je wil delen over de oefeningen en opdrachten. Je bepaalt daarin zelf je grens. Er wordt niet gevraagd naar persoonlijke ervaringen of levens gebeurtenissen. De training is heel praktisch van aard. Met diverse oefeningen waarin je leert om je stress systeem te kalmeren en korte opdrachten die je inzicht verschaffen in het hoe en waarom van de klachten die je ervaart en natuurlijk wat je eraan kunt doen.

Denk hierbij aan het aanleren van diverse ontspanningsoefeningen, mindfulness meditaties, ademoefeningen en je krijgt allerlei tips, adviezen en praktische oefeningen hoe je om kunt gaan met piekeren, een druk hoofd. Hoe je een balans aanbrengt in energie-gevers en -vreters.
De training neemt je mee in een onderzoek naar de huidige stressoren en ook hoe je je leven kunt inrichten naar je eigen persoonlijke waarden.
De training is een waardevolle ondersteuning als je merkt dat je stressklachten ervaart. Maar ook in een traject waarin je al aan de slag bent bij de psycholoog of psychotherapeut. Het richt zich namelijk ook op de lichamelijke zijde van stress-klachten en burn -out. Een zeer belangrijk aspect van stressklachten wat vaak niet voldoende belicht kan worden. Als interesse hebt om mee te doen, maar nog twijfelt neem dan contact met me op voor een intake. Dan kan ik je meer vertellen en ook samen met je kijken of de training geschikt voor je is. Voor meer info, kosten en vergoeding klik op de link: body&mindfulness training