SLAAPPROBLEMEN

Slaapproblemen

Slaapproblemen nemen de laaste tijd enorm toe.
40 % van de bevolking heeft last van in- en doorslaapproblemen.

Slaapproblemen hebben een serieuze invloed op ons mentale en lichamelijke welbevinden en kunnen een in standhoudende factor zijn voor allerlei klachten.

Je kunt bij mij terecht om middels intensieve begeleiding te werken aan een gezond slaapritme. Het bestaat uit een complete aanpak van alle factoren die een rol kunnen spelen bij je slaapprobleem.

Hieronder een kort overzicht:
  • psychoeducatie rondom slaap; waarom we slapen; het ontstaan van slaapbehoefte
  • welk gedrag en gewoontes zijn behulpzaam voor ons bioritme; hoe kan ik mijn bioritme op een positieve wijze beinvloeden zodat ik beter ga slapen?
  • diverse manieren om lichamelijk te ontspannen
  • stressreductie  leren toepassen overdag
  • mindfulness
  • omgaan met piekeren/ CGT
  • gedragsmatige aanpak middels slaaprestrictie/stimulus control

 

Je kunt op 2 manieren aan de slag om je slapeloosheid aan te pakken:

1) maak een afspraak in mijn praktijk: ik begeleid je stap voor stap in het verbeteren van je slaap.

2) kies voor het online coachingsprogramma beter slapen. Speciaal voor degenen die in hun eigen tijd op momenten dat het voor jou uitkomt te werken aan het verbeteren van je slaap. Dit is ook te combineren met online of live coaching. Klik hier voor meer info over de Beter slapen masterclass).

Ervaringen van klanten

Karin, 53 jaar administratief medewerker:

‘Ik sliep al 3 jaar slecht. Had vele nachten per week dat ik maar 4-5 uur sliep. De laatste maanden kreeg ik steeds meer klachten. Een toename van lichamelijke klachten en ook minder aankunnen op mijn werk. Ik was snel overprikkeld en ervoer een kort lontje. Ik werd toen ziekgemeld. En op aanraden van mijn huisarts ben ik gestart bij Suzanne.  Na 7 weken is er heel veel veranderd. Ik heb veel handvatten gekregen hoe ik beter voor mijn slaap kan zorgen. Heb een aantal gewoontes veranderd en heb middels mindfulness geleerd hoe ik met piekeren om kan gaan en hoe ik mezelf kan kalmeren als ik in de frustratiemodus terecht kom van het niet kunnen slapen.
De begeleiding bij Suzanne ervaar ik als prettig en rustig, met voldoende ruimte om allerlei zaken te bespreken. Ik beveel de slaap coaching bij Suzanne dan ook echt aan. Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog eens 8 uur achter elkaar zou slapen!’

Ser, 61 jaar, elektricien:

‘Ik heb 2,5 jaar geleden een burn out gehad en sinds die tijd sliep ik slecht. Ik sliep zeker 3 nachten per week nauwelijks door en lag een groot deel van de nacht te woelen. Ik was uitgeput, en had last van een hoge bloeddruk. Op het moment dat ik bij Suzanne terecht kon, was ik ziekgemeld. Ik heb 8 keer slaapcoaching gehad. Ik had nog nooit ontspanningsoefeningen gedaan en yoga. Het was best gek om daarmee te starten. Uiteindelijk zijn dit de dingen die me het meest gebracht hebben en ik nog steeds toepas als k merk dat het slapen een keer moeizamer gaat. Ook het omgaan met het niet in slaap kunnen vallen was behulpzaam. Ik kan nu rustig blijven waardoor ik makkelijker in slaap kan vallen, in plaats van me te ergeren waardoor ik alleen maar meer spanning ervaar. Ik slaap nog wel eens een nacht minder goed, maar ik weet nu wat ik moet doen. Ik ben tevreden met hoe het nu gaat. Ik ben weer aan het werk en ik ben veel fitter. Mijn bloeddruk is weer genormaliseerd, zonder medicatie!’

 

Melis, 21 jaar, studente Japanse taal:

“Ik sliep al meer dan een jaar heel slecht, ik lag gemiddeld 3 -4 uur wakker voordat ik in slaap viel. Mijn hele dag en nachtritme was verstoord.  Ik raakte uitgeput en kreeg allerlei vage klachten, zoals duizeligheid, pijnklachten in mijn hele lichaam, voelde me emotioneel snel uit balans en kon me steeds moeilijker concentreren. Ik ging me zorgen maken of ik mijn studie nog wel aankon. Ik ben toen bij Suzanne terecht gekomen. Ik kreeg inzicht in welke dingen ik kon veranderen zodat mijn bioritme weer zou herstellen. Ik ben meer gaan bewegen, want dat deed ik sinds ik studeerde veel minder dan daarvoor. Ik heb allerlei gewoontes verandert, die me hielpen om me in de avond voor te bereiden op de nacht. De ontspanningsoefeningen hielpen me om mijn lichaam te kalmeren en om mijn piekeren aan banden te leggen.  Na 6 weken sliep ik weer een stuk beter! 6 van de 7 nachten sliep ik weer 8 uur. Al mijn vage klachten zijn langzaam aan weer verdwenen. Als ik nu een keer niet meteen in slaap val, pas ik een van de oefeningen toe en zo kan ik mezelf meteen goed helpen.”