ERVARINGEN VAN KLANTEN

Karin, 53 jaar administratief medewerker:

‘Ik sliep al 3 jaar slecht. Had vele nachten per week dat ik maar 4-5 uur sliep. De laatste maanden kreeg ik steeds meer klachten. Een toename van lichamelijke klachten en ook minder aankunnen op mijn werk. Ik was snel overprikkeld en ervoer een kort lontje. In overleg met de huisarts heb ik me ziekgemeld. Hij adviseerde me ook contact op te nemen met Suzanne.  En zei dat ze heel goede resultaten weet te boeken. Na 7 weken is er heel veel veranderd. Ik heb veel handvatten gekregen hoe ik beter voor mijn slaap kan zorgen. Heb een aantal gewoontes aangepast en heb middels mindfulness geleerd hoe ik met piekeren om kan gaan en hoe ik mezelf kan kalmeren als ik in de frustratiemodus terecht kom van het niet kunnen slapen.
De begeleiding bij Suzanne ervaar ik als prettig en rustig, met voldoende ruimte om allerlei zaken te bespreken. Ik beveel de slaap coaching bij Suzanne dan ook echt aan. Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog eens 8 uur achter elkaar zou slapen!’

Ser, 61 jaar, elektricien:

‘Ik heb 2,5 jaar geleden een burn out gehad en sinds die tijd sliep ik slecht. Ik sliep zeker 3 nachten per week nauwelijks door en lag een groot deel van de nacht te woelen. Ik was uitgeput, en had last van een hoge bloeddruk. Op het moment dat ik bij Suzanne terecht kon, was ik ziekgemeld. Ik heb 8 keer slaapcoaching gehad. Ik had nog nooit ontspanningsoefeningen gedaan en yoga. Het was best gek om daarmee te starten. Uiteindelijk zijn dit de dingen die me het meest gebracht hebben en ik nog steeds toepas als k merk dat het slapen een keer moeizamer gaat. Ook het omgaan met het niet in slaap kunnen vallen was behulpzaam. Ik kan nu rustig blijven waardoor ik makkelijker in slaap kan vallen, in plaats van me te ergeren waardoor ik alleen maar meer spanning ervaar. Ik slaap nog wel eens een nacht minder goed, maar ik weet nu wat ik moet doen. Ik ben tevreden met hoe het nu gaat. Ik ben weer aan het werk en ik ben veel fitter. Mijn bloeddruk is weer genormaliseerd, zonder medicatie!’

K, 34 jaar, psycholoog:

‘Ik kwam bij Suzanne, om inzicht te krijgen in het ontstaan en voortbestaan van mijn klachten en hoe ik beter mijn grenzen kon bewaken. Ik had last van migraine, chronische nek en schouderpijn en van een verkrampt gevoel tijdens het ademen wat vooral aanwezig was als ik stress en spanning ervoer. Ik had eerder een mindfulness groepstraining  gevolgd. Echter was dat in een hele drukke periode, waardoor ik niet echt aan het oefenen ben geraakt. In de begeleiding bij Suzanne heb ik ontdekt hoe ik de mindfulness vaardigheden kon toepassen in mijn dagelijks leven. Ontspanningsoefeningen en ademoefeningen lieten me ervaren hoe ik mijn adem beter kon reguleren. De aanpak van  Suzanne is concreet en betrokken. Ik heb meer inzicht gekregen hoe stress mijn lichamelijke klachten veroorzaakt, het is laagdrempelig en daarbij durft Suzanne zichzelf bloot te geven. Dat vond ik prettig om te ervaren.’

Melis, 21 jaar, studente Japanse taal:

“Ik sliep al meer dan een jaar heel slecht, ik lag gemiddeld 3 -4 uur wakker voordat ik in slaap viel. Mijn hele dag en nachtritme was verstoord.  Ik raakte uitgeput en kreeg allerlei vage klachten, zoals duizeligheid, pijnklachten in mijn hele lichaam, voelde me emotioneel snel uit balans en kon me steeds moeilijker concentreren. Ik ging me zorgen maken of ik mijn studie nog wel aankon. Ik ben toen bij Suzanne terecht gekomen. Ik kreeg inzicht in welke dingen ik kon veranderen zodat mijn bioritme weer zou herstellen. Ik ben meer gaan bewegen, want dat deed ik sinds ik studeerde veel minder dan daarvoor. Ik heb allerlei gewoontes verandert, die me hielpen om me in de avond voor te bereiden op de nacht. De ontspanningsoefeningen hielpen me om mijn lichaam te kalmeren en om mijn piekeren aan banden te leggen.  Na 6 weken sliep ik weer een stuk beter! 6 van de 7 nachten sliep ik weer 8 uur. Al mijn vage klachten zijn langzaam aan weer verdwenen. Als ik nu een keer niet meteen in slaap val, pas ik een van de oefeningen toe en zo kan ik mezelf meteen goed helpen.”

Mark, 47 jaar, docent Frans middelbare school:

‘Ik vond het best een grote stap om hulp te zoeken als je in een burn out situatie zit. Ik voelde mij echter direct veilig en begrepen. Suzanne straalt veel rust uit en geeft praktisch adviezen waar je direct iets aan hebt. Ik heb geleerd om via ontspanningsoefeningen en autogene training tot rust te kunnen komen. De oefeningen worden opgenomen en kun je ook thuis beluisteren en toepassen. Ik heb veel inzicht gekregen in mijn valkuilen en de manier waarop ik mijn stress in stand houd. Wat me het meest aansprak is de rust, de tijd die genomen werd voor een gesprek en de humor. De combinatie van oefeningen, massage en een gesprek werken goed. Suzanne is betrokken en professioneel. De aanpak is niet zweverig, maar heel praktisch en down to earth. Je kunt de oefeningen altid en overal toepassen en ik heb inzicht gekregen hoe stress invloed heeft op mij en hoe ik ontspanning er tegenover kan zetten. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb hier hulp te zoeken!’

Puck, 23 jaar, studente
Ik kwam bij Suzanne met het idee om ademhalingsoefeningen te leren vanwege spanningsklachten. Tijdens de sessies werd er ook gefocust op andere uitingen van fysieke stress en zowel mentale als fysieke gevoelens hierbij.
Ik voelde mij serieus genomen. Het sprak mij aan dat we gelijk aan de slag konden. Dankzij de verschillende oefeningen ervaarde ik al na 1 afspraak verschil.
Wat me aansprak in Suzanne’s aanpak was:
– We brachten eerst mijn hulpvraag/doel in kaart. Welke situaties leverden mij stress op? Daardoor kreeg ik al wat meer inzicht en overzicht.
– Gelijk aan de slag gaan met oefeningen, samen “doen” in plaats van alleen maar praten. Mocht stress of spanning mij toch overkomen, dan voel ik mij snel zeker genoeg omdat ik wist wat ik kon doen.
– Door het gebruik van audiomateriaal is het heel gemakkelijk om thuis verder te oefenen, ook wanneer de sessies zijn afgelopen.
Ik beveel de begeleiding van Suzanne zeker aan! Vooral aan mensen die ook te maken hebben met fysieke klachten van stress en spanningen.
Vrijwel gelijk “verschil” merken en het hebben van concrete oefeningen en handvaten in geval van stress gaven mij een enorme boost voor mijn zelfvertrouwen en daarnaast ook meer vertrouwen in mijn eigen lichaam.
Ik vond het een hele prettige ervaring om samen met Suzanne te werken aan mijn klachten. Er heerst een rustige en relaxte sfeer, ze heeft een fijne stem om naar te luisteren. Ik ben erg blij dat ik via via bij haar terecht ben gekomen en denk dat ik gezien mijn nog jonge leeftijd, hier mijn hele leven profijt van zal hebben. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Ellen,35 jr programmeur Theater
deelnemer online traject voorkom burn-out
Ik ben gestart met de online module voorkom burn-out, nadat ik enkele weken thuis zat met burn-outklachten. Al na de derde week merkte ik een duidelijke verbetering in mijn stemming op. Ik piekerde minder, was ontspannener en stond vooral heel bewust vaker stil bij wat ik deed en hoe dat voelde. Ik heb ervan geleerd te ontspannen, kalmer te blijven en waar mijn grenzen liggen en wat ik daarmee moet doen.
De online opzet in combinatie met eenmaal per week persoonlijk contact vond ik erg prettig. Het betekende dat ik in mijn eigen tijd de oefeningen zou kunnen doen in mijn eigen huis. En de evaluatie na elke week hielp vervolgens om nog eens concreet te maken wat ik leerde, waar ik opnieuw of voor het eerst tegenaanliep en wat daaraan te doen zou zijn. De persoonlijke gesprekken stelden ook gerust.
Voordat ik begon was ik wel sceptisch over het onderdeel mindfulness. Uiteindelijk bleek juist mindfulness heel nuttig te zijn, samen met de ontspanningsoefeningen van week 1. Mindfulnes is allesbehalve zweverig, het is heel concreet.
Ik heb geleerd dat ik inspannende momenten moet afwisselen met ontspannende om in balans te blijven en niet uiteindelijk onderuit te gaan. Heel simpel eigenlijk, maar ik stond er nooit bij stil. Daarnaast heel bewust jezelf inwendig vragen stellen, zodat je op bewuste momenten stilstaat bij hoe het met je gaat en wat je daarmee kunt doen. De ontspannings- en meditatieoefeningen hielpen me goed te ontspannen en leren dat altijd vijf stappen vooruitdenken niet prima is, maar slecht voor je lichaam.
Aanvankelijk dacht ik dat vier weken misschien iets te kort zou zijn, maar dat is niet zo. Dat vind ik ontzettend fijn, waarvoor ook mijn oprechte dank. Ook heel fijn dat alle oefeningen te downloaden zijn, zodat ik en anderen ze kunnen blijven gebruiken na de therapie.

CONTACT

e-mail: suzanna.dear@gmail.com
telefoon: 0628621601
adres: Kapoenstraat 23, 6211 KV Maastricht

 

 

 

 

 

 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF!