Nieuw: In 5 weken werken aan je vitaliteit

Vitaal Optimaal is een 5 weekse training, waarbij we in een klein groepje van max 5 personen  1 x per week gedurende een maand samen komen om stap voor stap te werken aan het optimaliseren van je vitaliteit. We starten met het doen van de VIT check. Dit is een persoonlijke test, die je alleen voor jezelf maakt. Zo krijg je zicht op je persoonlijke status.

De training is een combinatie van:

  • inzicht krijgen in de gevolgen van chronische stress
  • inzicht in je eigen persoonlijke vitaliteit
  • leren om  lichamelijk en mentaal te ontspannen,
  • werken aan het verbeteren van je slaap-kwaliteit.
  • ontdekken van onderliggende stressoren en kijken wat je eraan kunt doen.

De 5 bijeenkomsten worden ondersteund met een online leeromgeving. Je krijgt onbeperkt toegang tot een veelheid aan informatie en vele praktische stress-reductie oefeningen.

kosten:
1) toegang tot online leeromgeving: 97,-
2) de sessies kunnen vergoedt worden uit de aanvullende verzekering

wanneer:
maandag 30 september 2019: 0930-1045, achteenvolgens 5 weken
maandag 11 november 2019: 0930-1045; achtereenvolgens 5 weken

waar: Kapoenstraat 23, Maastricht

 

ervaring deelnemer:
Ik ben gestart met de de training optimaal vitaal, nadat ik enkele weken thuis zat met burn-outklachten. Al na de derde week merkte ik een duidelijke verbetering in mijn stemming op. Ik piekerde minder, was ontspannener en stond vooral heel bewust vaker stil bij wat ik deed en hoe dat voelde. Ik heb ervan geleerd te ontspannen, kalmer te blijven en waar mijn grenzen liggen en wat ik daarmee moet doen. 
De online opzet in combinatie met eenmaal per week persoonlijk contact vond ik erg prettig. Het betekende dat ik in mijn eigen tijd de oefeningen zou kunnen doen in mijn eigen huis. En de evaluatie na elke week hielp vervolgens om nog eens concreet te maken wat ik leerde, waar ik opnieuw of voor het eerst tegenaanliep en wat daaraan te doen zou zijn. De persoonlijke gesprekken stelden ook gerust.
Voordat ik begon was ik wel sceptisch over het onderdeel mindfulness. Uiteindelijk bleek juist mindfulness heel nuttig te zijn, samen met de ontspanningsoefeningen van week 1. Mindfulnes is allesbehalve zweverig, het is heel concreet.’

Ellen 35 jaar, programmeur Theater

Optimaal Vitaal