Er heerst onrust in de wereld. Iedereen staat voor een  grote uitdaging. De vanzelfsprekendheid van alledag is verdwenen. Er heerst angst voor het onbekende.
Voor mensen in de zorg is er een nóg  grotere uitdaging: hoge werkdruk, werken in een omgeving waarin er gevaar is om zelf besmet te worden en weinig tijd om te herstellen van alle inspanning en stress.

Ik werk in de zorg, maar niet in de frontlinie. Ik wil de mensen,die in de zorg werken, een hart onder de riem steken en bovenal een mogelijkheid bieden die uitputting een beetje kan tegengaan.
De werkomstandigheden zijn uitermate zwaar.
Het houden van een gezonde balans is een grote uitdaging. Als je geen tijd hebt om tot rust te komen met een wandeling in het bos of in de tuin te werken kunnen praktische stress reductie oefeningen een alternatief zijn. Vandaar dat ik mijn online platform met een reeks aan stress reductie oefeningen gratis aanbied voor een periode van 3 maanden voor iedereen die er gebruik van wil maken.

Waarom?
1 moment van de dag, je stress systeem tot rust laten komen, verhoogt de belastbaarheid weer een beetje. Op langere termijn verminder je de kans op roofbouw en dus uitputting.
1 oefening toepassen voordat je gaat slapen kan helpend zijn om je in- en doorslapen te bevorderen.
1 sessie laagdrempelige yoga  kan helpend zijn om een gespannen lichaam weer te laten ontspannen.

Op het online platform voor stress reductie oefeningen vind je alles van spierrelaxatie oefeningen, visualisatie oefeningen, ademoefeningen, slaapmeditaties, eenvoudige yoga, tot mindfulness en compassie oefeningen.

Als je me je naam en mailadres doorgeeft, verleen ik je gratis toegang. Lees ook even de introductie en bekijk het korte filmpje, die uitlegt hoe chronische stress het lichaam beïnvloedt, zodat het wel verantwoord blijft en het ook zijn doel bereikt.
contact

Mindfulness 10 april
De mindfulness training die gepland stond op 10 april, gaat volledig online plaatsvinden. Om de online training te volgen hoef je geen speciaal programma aan te schaffen. Je ontvangt voor de sessies een mail met een link, als je deze volgt kom je uit bij mij en de anderen die deelnemen. Voor velen is dit ongewoon. Via beeldbellen communiceren is voor de meesten nieuw. Echter in deze tijd waarin er steeds meer isolatie zal komen is het een van de manieren om in contact met elkaar te blijven!!